I dag lagde jeg en vri av oppskriften jeg har lagt ut tidligere, som jeg har mikset selv. Forskjellen i dag var kjøttet, og i dag ble det hel kylling filet, mmmmmm, saftig kylling.
Som tilbehør lagde jeg fløtepoteter, så klart fra scrætching! Og her er fremgangsmåten min på FLØTEPOTETER:
Nok en gang, er jeg ikke stor med måleinstrumenter i kokkeleringen, og tar det på feelingen og smaker meg frem til riktig smak, rett og slett!
Men kort fortalt bruker jeg på, i dag, 3 stk poterter av god størrelse(regn ca en potet per pers.), disse skrelles og kuttes opp, enten i biter eller skiver. Smak og behag. Jeg bruker aldri å skrelle potetene under vann, siden jeg innbiller meg at mye av stivelsen i potetene da blir skylt vekk, og denne stivelsen vil jeg ha med i fløten for å få tykkelsen!
2 stk hvitløks båter som jeg rasper over potetene, salt og pepper etter smak ca 1 ts av hver, evt smak til etterhvert. Og til sist heller vi kremfløte over til det ca dekker alt, også en dæsj smør.
2 stk hvitløks båter som jeg rasper over potetene, salt og pepper etter smak ca 1 ts av hver, evt smak til etterhvert. Og til sist heller vi kremfløte over til det ca dekker alt, også en dæsj smør.
I dag valgte jeg å lage fløtepotetene i en kasserolle, da hives bare alt sammen, setter på platen på middelsvarme til det er kokt opp, rør inne mellom så det ikke brenner seg, skru ned varmen til halvparten igjen ca, og la det trekke til potetene nesten er gjennomkokte. Da legger du over osten og lar det stå ca 5 min til, og det vil være klabert!
Om du vil lage de i ovn, gjør du det på samme fremgangsmåte, bare du putter det i en ildfastform og setter det midt i ovnen på 200*C i ca en 45 minutters tid, alt etter størrelsen på bitene. Kjenn gjerne på bitene gjevnlig for å ikke få overkokte biter, det er aldri en hit! Så samme som i kasserolle, når potetene nesten er ferdig kokt, legger du over ost, setter det i ovnen igjen til osten er smeltet. Like godt som i kasserollen!!
Vel, mens potetene kokte seg gode og myke, lagde jeg kylligfiletene som jeg hadde lagt i marinade av Sweet Chill Saus, Soya Saus og chilli tidligere på kvelden. Disse brunet jeg lett i stekepannen, før jeg la de over i en ildfastform med resten av marinaden over og satte det i ovnen på 150*C til de var gjennomstekt. Vi skulle ha hatt salat til, men den spise vi opp til middagen i går, og siden vår lilleprins ikke ville sove helt i dag, ble det ikke ut for å handle før han var skikkelig i drømmeland. Og da var så klart resten av middagen ferdig. Så vi koste oss med den som den var, med Knorrs ferdige bearneise, jeg skal nok prøve meg på en fra scrætching en dag, men i dag hadde vi ikke alle de nødvendige ingrediensene!
Hei....så flink du er å lage blogg å greier...ett lite tips til fløtepotetene dine. Du får kjøpe ferdig raspet kvitløk på glass, like god som fersk. Jeg legger ett lag med poteter,så ett lag med skivet ost sånn forsetter jeg til det er nok. Kjemepgodt med masse ost nedi..Ost har litt salt i seg så da behøver du ikke slett så mye salt nedi.
SvarSlettTakker, satser på at det vedvarer :P Hehe.
SvarSlettAha, liker best å bruke mest mulig ferskt jeg da, føles mer proft ut, haha.
Så er jeg ikke noe glad i ost, ikke for mye hvertfall, så Kent får ofte ostelaget mitt til tider :P Er en smule sær i matveien, men jeg har blitt flinkere!!!! Så bruker jeg ikke stort salt uansett, prøver å holde meg mest mulig unna å tilsette det, siden det ikke er så bra med mye salt for helsa! :P
Men, takk for gode tips likevel! Håper du vil bli en følger av meg :P