Jeg elsker å bake! Det er utrolig hvor mye man kan gjøre utav en helt enkel kake, det er bare kreativiteten som kan stoppe en. Jeg sitter ofte og trykker meg rundt på nettet for å finne nye ideer og ting jeg kan prøve ut, og da fant jeg en gang en oppskrift på 'Regnbuekake'.
Dette er ei kjempe enkel kake å lage, og som ikke minst er kjempe morro å lage, både alene og sammen med de små!
Til å lage regnbuebunnen trenger du ikke noe mer avansert enn en vanlig sukkerbunnrøre og Wilton icing color, man kan også bruke konditorfarger, men dette gir ikke like gode, intense farger som Wilton sine farger! De er dyre, men jeg synes de er en god invistering. Du bruker ikke mye for å få fargen frem og varer da lenge!
Jeg legger ut resultater med begge deler, så får du jo selv se forskjellen. Og da bruker man mye større mengder av konditorfarge enn Wilton icing color.
Oppskrift på sukkerbunn:
10 stk egg
400 g sukker
2 ss vann
300 g hvetemel
100 g potetmel
Gjør klar formen(26cm) ved å spraye den med evt formfett, eller kle den med bakepapir. Et tips, kle bakepapir litt høyere enn formkanten slik at kaken ikke renner utover etterhvert som den hever i stekingen!
Knekk opp eggene i et litermål får å unngå skall i røren, evt eggeskall vil synke til bunnen så når du heller ut eggene vil skallbitene ligge igjen til bunns. Ha sukker i en bolle, hell eggene over og pisk i ca 10 min på full effekt. Still ned hastigheten på pisken og tilsett 2 ss lunkent vann, massen blir da smidig og seig. Luften skal ikke gå ut, siden du bare blander i et par min!
Sikt over melet i røren. Et tips er å sikte melet over et bakepapir og helle det over i røren, da dette er letter å tilsette. Husk, ikke bruk maskin til å røre inn melet, dette skal løftes inn så du ikke mister luften i røren!
Del røren opp i flere små skåler, likt antall i hvor mange farger du ønsker i kaken, og bland i en farge i hver Igjen, bland forsiktig inn, så du ikke mister mer luft enn nødvendig!
Hell fargene i formen en etter en fra midten! Og du vil til slutt ende opp med et slikt resultat.
Stek kaka på 190*C, evt lavere alt etter ovnen. Skal stå i underkanten av en time midt i ovnen, kjen etter med en pinne midt i kaken om den er ferdig stekt. Henger det med røre, skal den stå mer, står du med en ren pinne, er kaken ferdig.
Strø litt melis på et bakepapir, og snu kaken over på papiret med en gang du tar den utav ovnen, vent ca 5 min før du tar av kakeformen. Del opp kaken med en kakekutter, eller en skarp kniv når kaken er helt avkjølt og du får se resultetet!
Denne gangen lagde vi en kombinasjon med sjokoladekake, der det er annenhver sjokoladebunn og sukkerbunn, med sjokoladekrem mellom så klart!
For å gjøre kaken ekstra spesiel kan du kle den med marsipanlokk, eller dekk den med sjokoladekrem og ønsklig pynt!
Så vises bare raskt hvordan resultatet blir med konditorfarge
du e sååå flink siljie :D
SvarSletthei jeg trenger hjelp med dette raskt"!!!!!!
SvarSletthvor kjøpte du konditor fargene???
gi svart fort til denne eposten: gothic-lolita-me@hotmail.com